ЗСУ вперше збили дрон російських загарбників на висоті понад 3600 метрів

Політика

7 вересня в Харківській області бійці Залізної бригади вперше збили висотний безпілотник російського виробництва в повітряному бою.

Про це повідомляє прес-служба ОТУ «Харків».

«Щойно засікли БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону», – йдеться у повідомленні.

Після виявлення російського дрона, група оперативно визначила курс і висоту цілі у взаємодії з прикордонниками.Військові зазначили, що полювання було складним через висоту польоту понад три кілометри і маневри дрона.

«Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи «Ворон» безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили», — йдеться у повідомленні.

Дрон «Орлан» став одним з найвідоміших безпілотних літальних апаратів, які росія активно використовує у війні проти України. Цей БПЛА грає ключову роль у розвідці, коректуванні артилерійського вогню та навіть у проведенні ударів.

«Орлан» оснащений потужними камерами, які дозволяють вести високоточну розвідку на великих відстанях. Це дає змогу російським військам виявляти позиції українських сил, оцінювати їхню чисельність та техніку.

Нагадаємо, що у ніч на сьогодні, 9 вересня, російські агресори атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської області (рф) та окупованої Донеччини і 8-ма ударними БпЛА типу «шахед» з російського Курська.

Раніш ми писали, у ніч на сьогодні, 9 вересня, у Київській області ППО працювала по ворожих дронах, що заходили кількома хвилями.

Також нагадаємо, що за минулу добу, 8 вересня, українські Сили оборони ліквідували 1 150 російських загарбників.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь