В ДПСУ прокоментували «заблукалі» дрони рф у Білорусі

Політика

Раніше у Білорусі стверджували, що до них нібито «залітали українські безпілотники». Натомість коли до них залітають «Шахеди», вони намагаються це замовчувати.

Про це повідомив речник Держаної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Наразі ДПСУ не відмічає якихось дій з боку Білорусі поруч з нашим кордоном, коли на білоруську територію залітають безпілотні літальні апарати (БпЛА), зазначив він.

«Але звісно що ми стежимо загалом за тим, що відбувається вглиб території Білорусі, наскільки вона може бути загрозливою для України», – додав Демченко.

Коментуючи «заблукалі» «Шахеди» на території Білорусі, Демченко нагадаве, як Олександр Лукашенко свого часу звинувачував Україну в нібито порушенні повітряного простору безпілотниками та у створені «загрози» їхній країні. Натомість коли до них залітають «Шахеди», Білорусь намагається тихенько замочувати цю інформацію.«А просто називають, що вони проводять якусь «перевірку» або «були вимушені» збивати БпЛА. І в цьому випадку чомусь на Україну вони так не намагаються перекинути відповідальність, а говорять про це вже коли не можуть приховати того факту, що російські БпЛА залітають і на їхню територію», – пояснив Демченко.

Протягом останніх місяців безпілотники російських загарбників неодноразово порушували повітряний простір Білорусі та «губились» на її території. Це сталось під час атаки у ніч на 4 вересня та у ніч на 31 серпня.

До Білорусі в ніч на 5 вересня залетіло не менше восьми російських дронів. Щонайменше два з них знищили.

Внаслідок падіння безпілотника, сталось загоряння цегляної будівлі складу. Цієї ночі протиповітряна оборона (ППО) країни працювала по дронах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь