Фото: британська розвідка показала наслідки удару по авіабазі під Волгоградом

Політика, Світ

Український удар по авіабазі «Маринівка» у Волгоградській області росії спричинив масштабні руйнування ключової інфраструктури та обладнання. Спецоперацію провели 22 серпня 2024 року

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

За даними британської розвідки, внаслідок удару було зруйновано чотири зруйновані укриття для літаків, пошкоджено три укриття для літаків, зруйновані обтічник антени, та допоміжні будівлі, відкриті складські приміщення.

Згідно з відкритими даними, на авіабазі дислоковані фронтові літаки-розвідники Су-24МР 2-ї окремо розвідної авіаційної ескадрильї (військова частина 77978) 4-го командування ВПС та ППО, сформованого 1 січня 2014 року з авіаційної ескадрилії 697 до складу 7 . Крім того, там могли базуватись винищувачі Су-34.

Аеродром «Маринівка» у Волгоградській області, який атакували 22 серпня українські сили оборони, є єдиним аеродромом росії, де були побудовані укриття для літаків.

Нагадаємо, що у російському місті Калач-на-Дону Волгоградської області цієї ночі, 22 серпня, пролунали вибухи через начебто атаку із застосуванням безпілотників та роботу сил та засобів протиповітряної оборони. Після цього сталася пожежа на летовищі.

У Ростовській області рф триває вже третю добу триває ліквідація пожежі на нафтобазі «Кавказ». На місці працюють понад пів тисячі надзвичайників.

Українські військові завдали удару по комбінату «Кавказ» у Ростовській області 18 серпня. Це важливий для російської армії об’єкт.

Через Супутники НАСА зафіксовано три осередки загоряння на території аеродрому. Один із них розташований на майданчику, на якому, згідно із супутниковими знімками, стоять літаки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь