МЗС закликало Захід купувати зброю українських виробників

Політика

Найкращим способом наростити військову допомогу Силам оборони – купувати зброю для бійців в українських виробників. Для Заходу цей варіант буде найкращою інвестицією в безпеку.

Про це написав у Twitter (Х) голова Міністерства закордонних справ (МЗС) України Андрій Сибіга.

«Найкращий спосіб наростити військову допомогу Україні зараз – купувати зброю для наших воїнів в українських виробників. Наша оборонна промисловість розвивається швидким темпом і може виробляти значно більше за додаткових інвестицій. Це також швидше і дешевше для наших партнерів», — заявив Сибіга.

За словами міністра, що кожен долар або ж валюта, яка була вкладена в нашу зброю, а також наших воїнів — є найкращою безпековою інвестицією в довгострокову євроатлантичну стабільність.Він додав, що деякі з партнерів вже почали закуповувати озброєння в наших виробників, у зв’язку з чим він закликає їх збільшити інвестиції, а інших – наслідувати приклад.

Нагадаємо, що новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга оголосив про відкликання тимчасового повіреного в Грузії Михайла Харишина через повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення трьох заступників керівника Офісу президента. Двоє з них підуть міністрами у Кабмін.

Також нагадаємо, що Парламент затвердив призначення Германа Сметаніна міністром із питань стратегічних галузей промисловості. Він є професійним танкобудівником.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь