У підручнику з української мови розмістили карту України без Криму

Політика

У новому підручнику з української мови для 7 класів показали піктограму з картою України, зображену без Криму. Його авторка просила вибачення та запропонувала влаштувати флешмоб.

На таку помилку звернула увагу літературна критикиня та книжкова оглядачка Тетяна Гонченко у своєму Telegram-каналі.

Карту України без півострова намалювали поруч зі словами державного гімну. Зазначається, що цей підручник вийшов у 2024 році та вже був схвалений Міністерством освіти і науки.

Одна з авторок підручника, Анастасія Онатій, відреагувала на цей інцидент, просила вибачення за цю помилку та заявила, що піктограма України без Криму з’явилася через неуважність.
«Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це. Крим наш, український — це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов», — написала Онатій.Також вона запропонувала запустити флешмоб «Домалюй Крим», суть якого полягатиме в тому, щоб учителі на уроках виділяли 10-15 хвилин для обговорення цієї помилки та щоб домалювати Крим до карти України.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму російські загарбники організували так звані «вибори», на які відвели три дні, щоб хоч якось витягнути людей на дільниці.

Міністерство закордонних справ України прокоментувало проведення Росією виборів на території окупованих Криму та Севастополя, заявивши, що це є порушенням норм та принципів міжнародного права. Відомство називає це голосування нелегітимним.У тимчасово окупованому Криму кількість російських літаків на двох аеродромах наближається до нуля.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь