Начальника відділу Нацбанку підозрюють у земельній махінації на 5 млн грн

Політика

Начальника одного з відділів Національного банку України підозрюють у службовій недбалості під час реалізації майна банку, що спричинило втрату активів банку на суму понад 5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році Національний банк України отримав у власність майно, передане в іпотеку фізичною особою, зокрема і земельні ділянки, розташовані у Київській області. Їх загальна площею понад 15 га, вартість – майже 9 млн грн. У подальшому в 2022 році рішенням Правління Національного банку України затверджено умови продажу цього майна та земельних ділянок.

«Підозрюваний мав забезпечити належний контроль та перевірку вартості земельних ділянок, умови продажу яких погоджувались колегіальним органам на основі його інформації та наданого аналізу цін. Продавати ділянки мали б за вартістю, визначеною під час оцінки. Натомість виставили на продаж їх за балансовою ціною, що набагато нижча», – сказано у повідомлені прокуратури.

Нагадаємо, що генеральна прокуратура Чехії висунула звинувачення засновнику фонду Help Ukraine Володимиру Гергелю у махінаціях із субсидіями. За даними слідства, він привласнив мільйони крон, які держава виділила українським біженцям як субсидію на адаптацію.Раніше Подільська окружна прокуратура Києва і поліція провели обшуки у справі про присвоєння 4,5 млн гривень під час будівельних робіт на Подільському мосту. Слідчі дії почалися в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, замовника робіт і підрядника будівництва.

У серпні 2023 року поліцейські повідомили про підозру групі посадових осіб, які можуть бути причетні до крадіжки на будівництві Подільського моста 4,5 млн грн .

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь