Boeing підвищить зарплати працівникам: в чому причина

Політика

Авіакомпанія Boeing домовилася із профспілкою про підвищення зарплати працівникам на 25%. Це має допомогти запобігти масштабному страйкові 13 вересня.

Про це пише агентство Reuters.

Результатом угоди може стати чотирирічний контракт. Документ передбачає загальне підвищення зарплати на 25% та зобовʼязання будувати наступний комерційний літак у районі Сіетла.

Для нової гендиректорки Boeing Келлі Ортберг, яка очолила компанію минулого місяця з мандатом повернути якість на авіабудівному підприємстві, це великий успіх, зазначило агентство.

Крім того, перша за 16 років повноцінна трудова угода передбачатиме кращі пенсійні виплати та надання профспілці більшого впливу на безпеку та якість виробничого процесу.Профспілку авіакомпанії представляють понад 32 000 працівників Тихоокеанського північного заходу США, там вже назвали цю угоду найкращим контрактом, який вона будь-коли укладала. Очікується, що члени профспілки затвердять угоду 12 вересня.

Водночас працівники Boeing можуть відхилити угоду, якщо її не підтримає більшість членів профспілки.

Раніше американська компанія Boeing оголосила, що придбає виробника фюзеляжів Spirit AeroSystems.

Крім того, американська авіакомпанія Boeing визнала провину в шахрайстві у справі про катастрофи двох лайнерів 737 Max у 2018—2019 роках. Компанія виплатить штраф у $243,6 мільйона, щоб уникнути гучного розгляду в суді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь