«Національний кешбек»: за тиждень українці відкрили 800 тисяч карток

Політика

За перший тиждень роботи програми «Національний кешбек» українці встигли відкрити 800 тисяч карток.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу з нагоди другої річниці програми «Власна справа».

«На сьогодні вже 800 тисяч людей створили онлайн-картку і приєдналися до системи», – зазначила Свириденко.Отриманий результат свідчить про, що люди будуть отримувати допомогу від держави, але дуже сфокусовано – купуючи виключно українські товари.

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки підкреслила, що програма спрямована на підтримку вітчизняного виробника та стимулювання попиту на українську продукцію.

До державної програми «Національний кешбек» вже долучилися понад 600 виробників, які зареєстрували в системі 63 000 товарів.Із 24 серпня стартувала реєстрація виробників для участі в програмі, потім – реєстрація споживачів і розпочався етап бета-тестування.

Запрацювала програма з 2 вересня 2024 року. Максимальний обсяг кешбеку – 3 тис. грн/місяць, кошти можна буде витратити на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на поїзд, задонатити ЗСУ або купити військові облігації.

Нагадаємо, що перед цим була запущена програма «Зроблено в Україні». За півроку відповідне маркування з’явилося на більш ніж 26 млн товарних позицій.

Раніше ми писали, що темпи зростання курсу долара протягом останніх тижнів можуть створити додаткові ризики для стійкості валютного ринку та, відтак, цінової стабільності. Національний банк України готовий відреагувати.

Також НБУ оцінив, як вплине на ціни підвищення податків та акцизів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь