Швеція оголосила новий пакет військової допомоги Україні на понад 400 мільйонів євро

Політика

У понеділок, 9 вересня, уряд Швеції оголосив 17-й пакет військової допомоги Україні,. Його вартість становитиме 4,6 мільярдів шведських крон (понад 401 млн євро).

Про це йдеться у пресрелізі на сайті уряду Швеції.

До пакету підтримки мають увійти понад 200 бронетранспортерів (PBV 302), камуфляжне обладнання для цих бойових машин. Також уряд має намір надати додаткові кошти на підтримку Збройних сил України у сфері виробництва безпілотників.>

Пакет підтримки також включає наземну бойову військову техніку вартістю близько 500 мільйонів шведських крон, зенітні ракетні системи Robot System 70.

Україна спеціально запросила протитанкову зброю та протитанкові міни, щоб краще діяти проти російських механізованих підрозділів, тому пакет підтримки включає ряд броньованих автівок, безвідкатних знарядь та протитанкових мін.До пакету також входять:

  • захисні маски та засоби індивідуального захисту для забезпечення роботи/операцій у забруднених середовищах;
  • гранатомети з боєприпасами, безвідкатні знаряддя з боєприпасами та малокаліберні боєприпаси;
  • навчальне обладнання для українських призовників;
  • каски та зимове спорядження

Крім того, передбачено передачу морського устаткування на сумі близько 500 мільйонів шведських крон.Для допомоги у спуску на воду різних типів катерів після технічного обслуговування на суші також буде передано два спускові причепи, які можуть перевозити різні типи катерів.

Пакет підтримки включає близько 700 мільйонів шведських крон у вигляді фінансових пожертвувань у фонди та інші багатосторонні ініціативи протягом 2024 року.

Напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який складе 250 мільйонів доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь