На Полтавщині агент рф підпалював об’єкти «Укрзалізниці»

Політика

У Полтавській області Служба безпеки та Національна поліція заарештували підпалювача стратегічних об’єктів «Укрзалізниці». Чоловік співпрацював зі спецслужбами рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник готував підпали об’єктів «Укрзалізниці», а саме релейних шаф на головних лініях залізничного сполучення регіону. Ним виявився місцевий житель з Лубенського району області.

Російські спецслужби вийшли на зв’язок з чоловіком, коли він шукав “легкого заробітку” у Telegram-каналах. Зловмисник відстежував локації потенційних цілей, а потім спостерігав за ними з бінокля, обираючи “зручний час” для підпалу.

Для злочинів чоловік придбав допоміжні засоби – легкозаймисту суміш, захисні рукавиці, ніж та багатофункціональний молоток для зламування дверцят енергообладнання.Після цього чоловік здійснив підпал однієї релейної шафи, зафіксував це на відео та відправив російським кураторам.

Продовжити серію підпалів чоловіку не вдалося, його затримали під час проведення дорозвідки поблизу нової “цілі”. У чоловіка вилучили мобільний телефон та знаряддя для вчинення підпалів.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні диверсії та готування її (ч. 2 ст. 113 та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 КК України). Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

У Покровську Донецької області правоохоронці затримали інформатора російських спецслужб. Чоловік допомагав загарбникам готувати прорив до міста.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь