Вищий антикорупційний суд залишив Князєва на свободі

Політика

Вищий антикорсуд продовжив покладені на колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва обов’язки. Він повинен уникати спілкування зі свідками, прибувати за першим викликом слідчого та утриматися від поїздок за кордон

Про це повідомляє «Суспільне».

Також він має повідомляти про зміну місця проживання. Термін цих процесуальних обов’язків – до 9 листопада. Окрім того, ВАКС надав адвокатам розширений доступ до ЄРДР.

На початку слідства Князєв перебував під арештом, але потім він вийшов під заставу. Заставна сума за час слідства була знижена з понад 100 млн до 18,1 млн гривень, і ексголова Верховного суду в січні 2024-го вийшов з СІЗО.

Нагадаємо, що у серпні цього року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва.Навесні минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розслідувань заявили про розкриття факту масштабної корупції у Верховному суді України. За версією слідства, Всеволод Князєв був членом так званого «бек-офісу», який за хабар міг сприяти ухваленню рішення на користь ще одного скандального персонажа – бізнесмена Костянтина Жеваго.

Щодо Олексія Тандира, то аварія за його участю сталася у ніч на 26 травня 2023 року. Тоді нетверезий голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть 23-річного службовця Національної гвардії на блокпосту.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь