Начальник Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів, отримав нову підозру від СБУ

Війна

Начальник Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів, отримав нову підозру від СБУ

СБУ знайшла нові докази корупційної діяльності керівника Бучанського ТЦК.

Очільнику Бучанського територіального центру комплектування (ТЦК), який разом зі спільниками допомагав військовозобов’язаним уникати призову, повідомили про нову підозру

Про це інформує СБУ у понеділок, 9 вересня.

За даними слідства, посадовця підозрюють у незаконному збагаченні, що кваліфікується за ст. 368−5 Кримінального кодексу України.

Як стало відомо, після його затримання суд дозволив випустити фігуранта під заставу в 1 мільйон гривень. Однак, після внесення цієї суми, слідчі СБУ висунули йому нову підозру, через що посадовець залишився під вартою.

Йому було призначено новий запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 18 мільйонів гривень. Якщо провину буде доведено, підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.Play Video

Слідчі дії тривають, як повідомили в СБУ.

Деталі:

16 серпня СБУ інформувала про затримання керівників Бориспільського та Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника в Київській області. Під час обшуків у них було виявлено 1,2 мільйона доларів. Майже половину цієї суми знайшли у спеціальних схованках, облаштованих під підлогою та за обшивкою стін в будинку начальника Бучанського ТЦК.

Згідно з розслідуванням, ці особи допомагали чоловікам уникати мобілізації, використовуючи підроблені документи, які свідчили про їхню непридатність до військової служби за станом здоров’я. Вартість такого “пакету послуг” становила 37 тисяч доларів.

19 серпня Офіс генерального прокурора повідомив, що керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК залишатимуться під вартою без права на внесення застави.

Удар по Полтаві: Безугла заявила, що ДБР розслідує можливе недбале ставлення до військової служби
Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало провадження щодо ракетного удару по військовому Інституту зв’язку в Полтаві. Йдеться про можливе недбале ставлення до військової служби

ДРОНИ РФ НАМАГАЛИСЯ АТАКУВАТИ БУДІВЛЮ РАДИ
Нардеп Бужанський також опублікував фото уламків збитого ворожого безпілотника біля входу у парламент

“Матусuні бусuнкu у спортзалі”: капітан ЗСУ розповів, що думають про ухилянтів на фронті
Він зазначив, що емоційно інколи стає складніше з огляду на контент, який поширюється у соцмережах.

Залишити відповідь