Угорщина отримуватиме російську нафту через Україну

Політика, Світ

Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. оголосила про укладення угоди, яка забезпечить продовження постачання російської нафти через трубопровід, що проходить територією України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з угодою, Mol, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, візьме на себе постачання нафти на кордоні Білорусі та України з 9 вересня. Раніше доставку сирої нафти на ці пункти відповідала російська сторона.

«Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти трубопроводом Дружба», – заявив виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо.

У компанії Mol не уточнили, яка компанія або компанії здійснюватимуть постачання, а представники «Лукойл» не відповіли на запит видання щодо деталей постачання нафти.Раніше ми писали, що Угорщина не вклалася в термін сплати штрафу в розмірі 200 мільйонів євро, накладеного Судом Європейського Союзу в червні через недотримання угорським урядом правил ЄС щодо надання притулку.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що у Будапешті, Угорщина, відкрилася державна школа, в якій діти почали навчатись українською та угорською мовами.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь