Швейцарія проводить спільні військові навчання з НАТО

Політика, Світ

З 9 по 20 вересня військово-повітряні сили Швейцарії та Італії проводять спільні навчання на авіабазі в італійському муніципалітеті Істрана.

У навчаннях беруть участь швейцарські винищувачі F/A-18 та італійські літаки Eurofighter і F-35.

Метою цих навчань є посилення обороноздатності швейцарських Збройних сил через міжнародну співпрацю, а також допомога швейцарським пілотам, які не мають можливості завершити навчання в країні.

Ці навчання є частиною угоди, підписаної у 2004 році між Швейцарією та Італією, яка передбачає спільні заходи в рамках військової підготовки. Як зазначає Федеральна рада Швейцарії, це перші навчання такого роду, які мають на меті оцінити та розвинути можливості швейцарських ВПС у порівнянні з італійськими, а також покращити оперативну сумісність.

Раніше ми писали, що федеральна рада Швейцарії вирішила призначити «делегата з питань України», який координуватиме фінансову та іншу допомогу, яку держава виділяє для Києва, а також процеси відбудови.Також нагадаємо, що Швейцарія може відмовитися від 500-річного нейтралітету через російську загрозу. Швейцарська комісія з безпеки закликає переглянути нейтралітет, який країна зберігає з 1515 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь