До кінця війни реактори на ЗАЕС не будуть запущені – Гроссі

Політика

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що жоден реактор Запорізької АЕС не буде перезапущено, поки війна продовжує загрожувати ядерній та фізичній безпеці станції.

«Відповідно до рекомендацій агентства, зрозуміло, що перезапуск будь-якого реактора можливий лише після того, як загроза, пов’язана з війною, буде усунута», – підкреслив Гроссі.

Він також відзначив, що ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою. Регулярні вибухи, атаки безпілотниками, обстріли і часті перебої в зовнішньому електропостачанні значно підвищують ризик ядерної аварії.

Раніше ми писали, що перший візит моніторингової місії Міжнародного агентства з атомної енергії на підстанцію запланований на тиждень 9-15 вересня. Вона важлива для ядерної безпеки нашої держави.

Також нагадаємо, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надасть Україні технічну підтримку у добудові блоків Хмельницької АЕС.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь