Міністр освіти відреагував на «кримський» скандал з підручниками

Політика

У підручнику з української мови для 7 класу в Україні виявили карту, на якій відсутній півострів Крим. Видавець вже оголосив, що виправить цю помилку за власний рахунок.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Як зазначається, інформація про недолік в підручнику з’явилася у соцмережах 9 вересня. Автори підручника визнали свою помилку і пояснили, що карта потрапила в книгу через недбалість при перевірці.

Міністр Лісовий повідомив, що видавець виправить помилку на свій рахунок. Він також відзначив, що Міністерство освіти і науки має питання до якості шкільних підручників, що пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти.

«З 2 вересня 2024 року експертизу підручників забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). У 2025-2026 роках Міністерство освіти і науки завершує реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти», — додав Лісовий.Раніше ми писали, що у новому підручнику з української мови для 7 класів показали піктограму з картою України, зображену без Криму.

Також нагадаємо, що Міністерство освіти і науки закінчило підготовку перших тренерів, які допомагатимуть шкільним вчителям предмета «Захист України» по-новому викладати цю дисципліну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь