МЗС прокоментувало скандальну заяву Фіцо про «нацистів» в Україні

Політика

Заява прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про українських військових суперечить «рівню довіри та взаємодії» між Україною та Словаччиною.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Під час відвідування Музею Голокосту в місті Середь 9 вересня Фіцо заявив, що в Україні воюють «нацистські війська», але міжнародна спільнота цього нібито не помічає.

МЗС України висловило розчарування через ці заяви, які, на їхню думку, суперечать існуючому рівню довіри та співпраці між двома країнами. Відомство підкреслило, що українські військові захищають свою країну і Європу від російської агресії, яка несе на себе символи сучасного фашизму.

Міністерство також нагадало, що для України боротьба з російською агресією є частиною історії опору тоталітарним режимам. В Україні сподіваються на подальшу підтримку Словаччини та європейських партнерів у боротьбі з російським агресором, який приніс жахи, порівнянні з подіями Другої світової війни.Раніше ми писали, що Європейський Союз працює над пропозицією засудити Словаччину через ерозію демократичних норм. Це може призвести до утримання блоком коштів, які виділили для країни.

Також нагадаємо, що у Словаччині дедалі більше власників магазинів повідомляють про збільшення кількості дрібних крадіжок після реформи Кримінального кодексу, запровадженої урядом на чолі з Робертом Фіцо.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь