У Німеччині заговорили про можливу розмову Шольца з путіним

Політика, Світ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий без вагань провести телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним, якщо вважатиме момент відповідним для цього.

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, коментуючи позицію Шольца щодо прискорення мирних зусиль для завершення війни в Україні.

Водночас Гебештрайт підкреслив, що наразі не існує підстав для оптимізму щодо можливих мирних переговорів, оскільки останні заяви Кремля не свідчать про готовність росії до конструктивного діалогу. Попри це, Шольц не відкидає можливості телефонної розмови з путіним, якщо виникне відповідний момент для цього.

Щодо наступної мирної конференції, про яку згадував Шольц, німецький уряд не зміг назвати конкретної дати, але зазначив, що в усьому світі існує загальне прагнення до якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Раніше ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про намір Німеччини максимально підтримувати Україну та про необхідність обговорення шляхів досягнення миру.Також нагадаємо, що згідно з опитуванням ZDF-Politbarometer, рекордна кількість німецьких громадян вважають, що чинний канцлер Олаф Шольц, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), не має якостей сильного лідера.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь