Сім основних християнських молитов, які має знати кожен християнин

Війна

Сім основних християнських молитов, які має знати кожен християнин

Звичайно краще вивчити їх напам’ять.

Крім «Отче наш»,є ще молитви, які хоча б раз в тиждень, повинен читати кожен віруючий, передає Ukr.Media. Звичайно краще вивчити їх напам’ять.

ІСУСОВА МОЛИТВА.

Господи Ісусе Христе,

Сине Божий, помилуй мене грішного (3 рази).

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

МОЛИТВА ГОСПОДНЯ.

Отче наш, Іже єси на небесах! Нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє,

нехай буде воля Твоя, яко на небеси і на землі. Хліб наш насущний даждь нам день, і прости нам борги наши, якоже і ми залишаємо боржником нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукаваго. Яко Твоє єсть царство, і сила, і слава Отця і Сина і Святого Духа нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

МОЛИТВА ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ.

О,Пресвята Діво, Мати Господа, Царице неба і землі! О Мати всіх скорботних і обтяжених! Поможи нам немічним, втамуй скорботу нашу, настави на шлях правий нас, заблуждающих, уврачуй і спаси безнадійних, даруй нам інший час живота нашого в мирі й тиші проводите.

Подай християнську кончину і на страшному суді Сина Твого явився нам милосердна Заступниця, та завжди співаємо, величаємо і славимо Тебе, яко благу Заступницю роду Християнського, з усіма угодившими Богу.Амінь!

МОЛИТВА СИМВОЛ ВІРИ.

Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, видимим же всім і невидимим. І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого,

Единороднаго, іже від Батька рожденнаго перш століття. Світла від світла,

Бога істинна, від Бога істинна, рожденна, а не сотворенна, Нас заради людей і нашого ради спасіння сшедшаго з небес, і воплотившагося від Духа Святого і Марії Діви, і вочеловечшася.

Распятаго же за ни при Понтийстем Пилаті, і страдавша, и погребенна. І воскресшаго в третий день, за писанням. І восшедшаго на небеса, і седяща правиці Отця. І паки грядущаго зі славою судити живих і мертвих,

Його ж царству не буде кінця. І в Духа Святого, Господа,

животворящаго, іже від Батька исходящаго, іже з Отцем і Сином спокланяема і славима, глаголавшаго пророки. В єдину, святу, соборну і апостольську Церкву. Сповідую одне хрещення на відпущення гріхів.

Чаю воскресіння мертвих. І життя будущаго століття. Амінь.

ЖИВИЙ У ДОПОМОЗІ…

Живущий під кровом Всевишньому під сенью Всемогущего покоїтся

Говорить Господу: Заступник мій і прибіжище моє, Бог мій, і уповаю на Нього. Він позбавить мене від мережі, що ловить, і від загибелі.  Осеніть, і під крилом Його будеш в безпеці: щит і захист істина Його. Не бійся страху нічного, від стріли летящей у день, від біса полуденнаго. Падуть біля  тебе тисяча, і десять тисяч одесную тебе, до тебе ж не наближається, тільки очима твоїми будеш бачити відпущення нечесні. Ти сказав: «Господи, охорона моя»,  Всевишнего вибрав ти прибежищем твоїм. Не приключиться до тебе зло, і рана не наближеться до тіла вашого.

Ібо ангелам своїм заповідає про тебе — охороняти на всіх шляхах твоїх. На руках понесуть тебе, до не спотикнешся об камінь ногою твоєю.

На аспида і василіска наступиш, і поперати будеш льва і змія. «За то, що він полюбив мене, ізбавлю його, захищу його, потому, що він пізнав ім’я моє.

Покличе мене, і почую його: я з ним у скорботі, ізбавлю його, і прославлю його, довготою днів насищу його, і явлю йому спасіння Моє.

МОЛИТВА АНГЕЛУ ХРАНИТЕЛЮ

Ангеле Христовий мій святий покровитель душі і тіла мого, припадаючи до тебе молюся, хранителю мій святий відданий мені на дотримання душі до тіла мого грішного від святого хрещення, аж же своєю ліностю і своїм злим звичаєм прогневав твою препречистую світлість і від себе усіма студними справами, клеветами, завистию, засудженням презирством, непокорством, братоненавидениєм і злопомненням, сріблолюбством, перелюбом, яростию, скупостию, об’єдениєм без ситості, злі помисли і лукавими, гордим звичаєм і блудним возбешением, необхідний самохотеніє на всякого плотське бажання. О, зле моє благодіяння, його ж і скоти безсловесних не творять!  Ангеле Христовий, воззриши на мене, зло у брудних справах? Так як вже возмогу відпущення просити гірким і злим моїм і лукавим діянням, в няже впадаю але вся дні і уночі і на всяку годину? Але молюся ти припадаючи хранителю мій святий, умилосердися на мене грішного і недостойнаго раба твого (ім’я), буди ми помічник і заступник на злаго мого сопротивника, святими твоїми молитвами, і Царства Божого причасника сотвори зі всіма святими, завжди, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Захищав Батьківщину з перших днів війни: на Херсонщині загинув воїн із Волині Іван Панасюк
У боях за Україну на Херсонщині загинув сержант Іван Панасюк, родом із села Дідичі Олицької громади на Волині. Життя Героя обірвалося 6 вересня 2024 року, під час виконання бойового завда…

– Мамо, ти продай квартиру, докинь гроші та переїдь до нас. Сама казала, що за Богдасиком сумуєш. А так будеш з онуком няньчитися!
Я працюю у Чехії вже добрих 10 років точно.
Поїхала сюди на роботу, бо в Україні були страшні злидні. Наша фірма у 2013 році закрилася, адже головна філія була у Росії. І всіх звільнили …

Шoльц теpміново звеpнувся до укpаїнських бiженців. Те що він cказав, багатьом не сподoбається
Щойно! Шольц терміново звернувся до українських біженців. Те що він сказав, багатьом не сподобається

Залишити відповідь