У Києві відкрився новий офіс Greenpeace: над чим працюватимуть

Політика

У вівторок, 10 вересня, офіційно відкрив новий офіс у Києві. Там працюватимуть над зеленим відновленням України та розслідуванням екологічних воєнних злочинів.

Про це повідомили у пресслужбі організації.

Новий офіс відкрили, щоб посилити роботу із зеленого відновлення України та розслідувань екологічних воєнних злочинів, які спричинило російське вторгнення. Крім того, команда продовжить стежити за ризиками для ядерної безпеки навколо українських атомних електростанцій.

«Наша місія – допомогти Україні відновити соціальну інфраструктуру у сталий спосіб, використовуючи чисту енергію сонячних панелей та вітрових турбін. Ці рішення не просто зелені – це шлях до стійкого та енергонезалежного майбутнього для України», – розповіла екологиня та очільниця офісу Greenpeace в Україні Наталія Гозак.

Вторгнення рф в Україну мало величезний вплив на енергетику, продовольство, фінанси, біорізноманіття, торгівлю, ядерну безпеку, клімат і геополітику, зазначили в організації. Водночас стратегічними напрямками роботи Greenpeace у світі є припинення залежності від викопного палива, відновлення природи та демонстрація небезпеки ядерної енергетики.«Протягом наступних кількох років ми очікуємо, що ЄС та інші країни будуть інвестувати мільярди євро у відбудову України. Ми хочемо переконатися, що Україна буде відбудована більш екологічно чистим і стійким способом», – зазначив виконавчий директор Greenpeace Центральної та Східної Європи Олександр Егіт.

Крім того, у команді додали, що співпрацюючи з місцевими природоохоронними організаціями, Greenpeace вже задокументувала екологічні руйнування, спричинені війною, засудила руйнування росіянами Каховської ГЕС, дослідила кризові ситуації на Чорнобильській та Запорізькій АЕС, а також реалізувала перші пілотні проєкти зеленої реконструкції

«З новим офісом у Києві Greenpeace працюватиме з мужнім і відданим українським народом над розбудовою зеленої та безпечної України. Разом ми не просто уявляємо собі краще майбутнє – ми його створюємо», – заявив виконавчий директор Greenpeace Інтернешнл Мадс Крістенсен.

рф спробує запустить один чи більше реакторів до річниці введення в експлуатацію Запорізької АЕС. Це при тому, що на станції є брак персоналу і нестача води для охолодження, під час пресконференції у Запоріжжі «Безпекова ситуація на Запорізькій АЕС: огляд, дослідження та рекомендації від Greenpeace» сказав спеціаліст з питань ядерної енергетики проєкту Greenpeace «Зелене відновлення України» Шон Берні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь