Урсула Фон дер Ляєн відклала публічне оголошення нового складу Єврокомісії

Політика, Світ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відклала представлення 26 кандидатів на посади своїх єврокомісарів. Виступ президентки може відбутися вже наступного тижня.

Про це пише Politico з посиланням на джерела.

Спочатку очікувалося, що команда фон дер Ляєн проведе зустріч з лідерами різних політичних фракцій Європейського парламенту вранці 11 вересня, а потім публічно оголосить наступний склад колегії комісарів. Проте ця зустріч була перенесена на наступний тиждень, коли Європарламент засідатиме у Страсбурзі.

9 вересня Словенія висунула кандидатуру Марти Кос, це має допомогти досягти мети фон дер Ляйєн щодо більш гендерно збалансованого складу Єврокомісії, проте словенський парламент все ще має схвалити цю зміну, що відтерміновує оголошення.

Час оголошення кандидатів не був визначений остаточно. На початку тижня деякі європейські посадовці обговорювали, чи буде зустріч з політичними лідерами в парламенті просто обміном думками, чи може збігтися з офіційним оголошенням про нову команду фон дер Ляєн.Поширеним припущенням було те, що фон дер Ляєн не пропустить дедлайн 11 вересня, оскільки це сприйняли б як ганьбу.

Очікування “зеленого світла” від словенського парламенту для нової кандидатки дасть фон дер Ляєн більше часу для консультацій з європейськими столицями, її комісарами та іншими щодо розподілу найвищих посад у наступній виконавчій владі ЄС.

Раніше першу очікувану зустріч прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера та президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн відклали. Ймовірно, вона відбудеться на початку жовтня.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн посилює тиск на країни ЄС, щоб вони висунули до складу наступної Європейської комісії жінок.

Як повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, в новому складі Єврокомісії з’явиться окрема посада комісара з питань розширення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь