Шмигаль пояснив ідею створення міністерства повернення українців

Політика

Ідея створення так званого міністерства повернення українців полягає в тому, щоб приділити окрему увагу 7,5 млн українців, які виїхали. Стратегія повернення біженців розподілена між Мінекономіки, Мінреінтеграції, МЗС, і там вона не є пріоритетною.

Відповідне пояснення надав на річній пресконцеренції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Окреме міністерство повинно цю тему пріоритезувати в реальності. Є намір залучити команду людей, які щоденно займатимуться стратегією повернення українців,

«Для того, щоб повернути українців, їх треба замотивувати до повернення там, де вони зараз є. Ми розуміємо уже сьогодні, що не всі українці повернуться. Але українці за кордоном – це теж наші люди, підтримують нашу державу донатами6 протестами, висловленням  думок», – сказав Шмигаль.

Цей процес має бути скоординованим, і саме нове міністерство повинно реалізовувати стратегію повернення мільйонів українців додому.Нагадаємо, що уряд Нідерландів має намір припинити фінансування даху над головою та харчування шукачам притулку, яким відмовили у наданні статусу резидента.

Федеральна рада Швейцарії вирішила призначити «делегата з питань України», який координуватиме фінансову та іншу допомогу, яку держава виділяє для Києва, а також процеси відбудови.

Раніше повідомлялося, що влада Швейцарії під час розгляду заявок на отримання соціальної допомоги враховуватиме фінансове становище українських біженців.

Також Швейцарія хоче, аби українські біженці більш активно шукали роботу, а тому планується скасувати для них отримання обов’язкового дозволу на працю, який видає місцева влада.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь