Три країни різко засудили передачу Іраном ракет для рф

Політика, Світ

Франція, Німеччина та Велика Британія висловили рішуче засудження експорту іранських балістичних ракет до росії, назвавши це прямою загрозою європейській безпеці.

Про це повідомляє The Guardian.

Країни заявили, що вживуть негайних заходів для скасування двосторонніх угод з Іраном про авіасполучення та працюватимуть над накладенням санкцій на значущих юридичних і фізичних осіб, включаючи авіакомпанію Iran Air.

«Уряди Франції, Німеччини та Великої Британії рішуче засуджують експорт Іраном і закупівлю росією іранських балістичних ракет. Це є подальшою ескалацією військової підтримки Іраном агресивної війни росії проти України. Іранські ракети можуть досягти європейської землі, що збільшить страждання українського народу. Цей акт є ескалацією з боку Ірану та росії і є прямою загрозою європейській безпеці», – йдеться у спільній заяві.

Франція, Німеччина та Велика Британія також координують свою відповідь на передачу іранських балістичних ракет росії з європейськими та міжнародними партнерами. Вони закликали Іран негайно припинити підтримку війни росії проти України та зупинити розробку та передачу своїх балістичних ракет.Раніше ми писали, що російська федерація (рф) отримала балістичні ракети від Ірану. Країна-агресорка, ймовірно, застосує їх проти України протягом наступних кількох тижнів.

Також нагадаємо, що до Міністерства закордонних справ України викликали тимчасового повіреного у справах Ірану Шахріяра Амузегара через повідомлення про можливе постачання Іраном балістичних ракет до росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь