Російський агент отримав 15 років в’язниці за коригування вогню

Політика

Російський агент, який коригував удари по прифронтових територіях у Запорізькій області, отримав 15 років позбавлення волі.

Як повідомляє СБУ, агент допомагав російським військам планувати удари по об’єктах українських Сил оборони, зокрема на південному фронті, включаючи локації опорних пунктів і укріпрайонів ЗСУ.

Агент був завербований через російського пропагандиста і активно збирав інформацію про позиції українських військових, яку потім передавав росіянам. Його затримали в квітні 2022 року, а під час обшуку виявили комп’ютерну техніку з доказами його злочинної діяльності.

Суд засудив агента до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за статтею про державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Раніше ми писали, що прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальні акти стосовно керівника колонії на Запоріжжі, його першого заступника та сімох осіб, які катували засуджених та вимагали кошти від рідних за припинення знущань.Також нагадаємо, що у Полтавській області Служба безпеки та Національна поліція заарештували підпалювача стратегічних об’єктів «Укрзалізниці». Чоловік співпрацював зі спецслужбами рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь