США звинуватили Китай у допомозі військовій машині рф

Політика, Світ

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай надає пряму підтримку російській військовій машині, що сприяє війні росії проти України.

Про це пише Politico.

На відміну від попередньої уваги США до постачання Пекіном технологій подвійного призначення, Кемпбелл підкреслив, що Китай допомагає безпосередньо російському військовому комплексу.

Кемпбелл зазначив, що допомога від Китаю не обмежується лише технологіями, які можуть використовуватися в цивільних і військових цілях, а включає компоненти, які безпосередньо підтримують російську військову машину. Він назвав це тривожним, відзначаючи, що росія починає співпрацювати з Китаєм у сферах, де раніше відмовлялася від безпосередньої взаємодії, включаючи підводні човни, авіацію і ракетний потенціал.

Раніше ми писали, що США та Китай провели перші переговори на рівні командувачів бойових дій з метою стабілізації відносин. Однією з тем стала напруженість у Південно-Китайському морі.Також нагадаємо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Китайський лідер закликав створити умови для політичного врегулювання війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь