В українському МЗС відкинули «мирний план» Шольца

Політика

Україна має чітку позицію щодо завершення війни з росією — Глобальний саміт миру є єдиним шляхом для досягнення цього. Інші мирні ініціативи не розглядаються.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Тихий підкреслив, що Україна відкрита до участі всіх країн, які бажають сприяти мирному процесу, проте ключовим є саме Глобальний саміт миру, а не окремі ініціативи.

Це заява з’явилася на тлі повідомлень в італійській газеті La Repubblica, згідно з якими канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито готує мирний план, який передбачає збереження за росією частини окупованих територій України. Однак МЗС України вказало, що будь-які пропозиції, які відходять від принципів формули миру, запропонованої Україною, не можуть бути прийнятими.

Тихий також підкреслив, що Україна є найбільш зацікавленою у досягненні миру, в той час як росія не демонструє готовності до мирних переговорів.Раніше ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив бажання бачити російську участь у Саміті миру, однак наголосив, що це буде неможливо, якщо росія продовжуватиме свої атаки на Україну.

Також нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий без вагань провести телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним, якщо вважатиме момент відповідним для цього.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь