Збірна України з футболу поступилася збірній Чехії в Лізі націй

Політика

Збірна України зазнала другої поразки у Лізі націй — у виїзному матчі поступилася Чехії з рахунком 2:3. Поєдинок проходив у Празі на стадіоні Fortuna Arena.

Чехи вийшли вперед на 21-й хвилині матчу — після втрати мʼяча в штрафному майданчику з меж воротарської зони пробив Павел Шульц. За дві хвилини українці відігралися — Микола Шапаренко виконав прицільний навіс на Владислава Ваната, і форвард забив свій дебютний гол за збірну.

Нічий рахунок зберігався до другої компенсованої хвилини тайму, коли дубль оформив Шульц. Після серії рикошетів мʼяч відскочив до хавбека, і той у два дотики розібрався в епізоді.

Згодом збірна Чехії утретє забила в українські ворота. Головний арбітр Джон Бітон зафіксував гру рукою в Миколи Матвієнка й призначив пенальті, який реалізував Томаш Соучек.

Україна ще раз відзначилася до фінального свистка — мʼяч організували Віктор Циганков і Георгій Судаков з асистом і прицільним ударом головою відповідно. Фінальний рахунок — 2:3 на користь Чехії.Після перемоги Грузії над Албанією (1:0) в іншому матчі 10 вересня збірна України посідає останнє, четверте місце у квартеті В1. Наступний матч збірна проведе проти Грузії 11 жовтня.

Раніше ми писали, що нападник збірної Нідерландів Мемфіс Депай підписав контракт з бразильським клубом Корінтіансом. Про це повідомила пресслужба чорно-білих.

Також нагадаємо, що головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров оголосив заявку на матч у групі В1 Чехія – Україна. Поєдинок 2-го туру Ліги націй-2024/2025 відбудеться у вівторок, 10 вересня, у Празі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь