Дебати у США: Гарріс жорстко нагадала Трампу про дружбу із путіним та Кім Чен Ином

Політика, Світ

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс нагадала своєму опоненту Дональду Трампу про його відносини із путіним та Кім Чен Ином.

Звертаючись до Трампа під час розмови про Україну, Гарріс заявила: «Добре відомо, що Трамп сказав про путіна: він може робити все, що йому заманеться, може зайти в Україну. Добре відомо, що він сказав, коли росія атакувала Україну: це було «блискуче». Добре відомо, що він обмінювався любовними листами з Кім Чен Ином, і точно відомо, що ці диктатори і автократи вболівають за те, щоб ви (Трамп, — ред) знову стали президентом. Тому очевидно, що вони можуть маніпулювати вами за допомогою лестощів і послуг, і саме тому так багато воєначальників, з якими ви працювали, говорили мені, що ви — ганьба. Саме тому нам потрібен президент, який не є послідовно слабким і не помиляється в питаннях нацбезпеки, підтримки і найвищої поваги до наших військових».

У свою чергу республіканець висловився про необхідність завершення війни, але уник питання щодо підтримки перемоги України.

«Я хочу, щоб війна припинилася, хочу врятувати життя. […] Я добре знаю Зеленського, добре знаю путіна — у нас хороші стосунки, мене поважають. Байдена не поважають. Я вирішу це питання (закінчення війни — ред) ще до того, як стану президентом, коли люди за мене проголосують. Я поговорю з одним президентом, з другим — все вирішиться. Ця війна не мала початися. Я бачив путіна — бачив, як шикують солдатів. Я думав, це якесь переговорне питання, але ні. Байден не вміє спілкуватися з путіним. Може початися Третя світова війна, але де наш президент? В наших інтересах, щоб ця війна завершилась», — заявив Трамп, але не відповів прямо на питання, чи хоче він, щоб Україна перемогла.

Гарріс відповіла, що «причина, з якої Дональд Трамп каже, що ця війна закінчиться протягом 24 годин, в тому, що він просто здасться».«Я зустрічалася з Зеленським за кілька днів до того, як росія вторглася в Україну. Я поділилася з ним даними американської розвідки про те, як він може захистити себе. Через кілька днів я поїхала до країн НАТО — Польщі та Румунії, ми об’єднали 50 країн, щоб підтримати Україну. Завдяки ППО, боєприпасам, артилерії, «джавелінам», танкам «Абрамс», які ми надали, Україна стоїть як незалежна і вільна країна. Порядок денний путіна стосується не лише України. […] Ми розуміємо важливість НАТО, і того, що зробили, щоб зберегти здатність українців боротися за незалежність. Інакше путін сидів би в Києві і дивився на решту Європи, починаючи з Польщі», — додала Гарріс.

«путін сидів би у Москві, не втратив 300 тисяч своїх людей, і був би значно радісніший. У нього є ядерна зброя. Можливо, він нею скористається, можливо ні», — відповів Трамп.

«Альянси, які ми маємо в світі, залежать від нашої здатності піклуватися про друзів, а не віддавати перевагу ворогам. Ви обожнюєте силу замість того, щоб підтримувати демократію. Президент Сполучених Штатів є головнокомандувачем, і американський народ має право покладатися на президента, який розуміє важливість ролі Америки у відповідальності відстоювати принципи, а не продавати їх заради особистих лестощів», — відповіла Гарріс.

Трамп назвав Гарріс «найгіршою віцепрезиденткою» і «жахливою переговорницею», бо «щойно вони приїхали додому (з України, після зустрічі з Зеленським — ред) — почалося вторгнення».

Під час теледебатів 10 вересня кандидат у президенти Дональд Трамп розповів, що він думає про війну в Україні.

Своєю чергою кадидатка у президенти США Камала Гарріс висловилася про долю путіна, якби Трамп був на місці Байдена.

Раніше ми писали, що Кандидат у президенти США від республіканцв Дональд Трамп запропонував змінити 25-ту поправку до Конституції, аби дозволити Конгресу оголосити імпічмент віцепрезидентці Камалі Гарріс за «приховування недієздатності» Джо Байдена.

Також нагадаємо, що рф намагається сформувати результат на користь колишнього президента Дональда Трампа, але при цьому дії біль тонко, ніж раніше.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь