МВФ та Україна дійшли згоди щодо надання понад мільярда доларів

Політика, Світ

Міжнародний валютний фонд оприлюднив на своєму сайті інформацію про досягнення домовленостей з українською владою щодо п’ятого перегляду чотирічної програми Extended Fund Facility.

За підсумками роботи місії в Києві Україна отримає доступ до 1,1 мільярда доларів.

Очільник місії МВФ Гевін Грей відзначив виконання урядом критеріїв, визначених фондом на перше півріччя. ВВП за перший квартал зріс на понад 6%, рівень інфляції залишався відносно низьким, а міжнародні резерви перебували в адекватних межах.

Загалом МВФ прогнозує, що зростання ВВП за підсумками 2024 року складе 3%, а у наступні 12 місяців показник буде в діапазоні 2,5-3,5%, адже, на думку місії, очікується продовження війни на увесь 2025 рік.

Фонд наголошує на потребі сформувати державний бюджет України на прийдешній рік з урахуванням потреби в економії та збереженні здатності обслуговувати борги. На думку експертів, для цього потрібно збільшити надходження від податків – не лише шляхом постійних змін до податкової системи, але й боротьбою з ухилянням від сплати зборів та тіньовою економікою.Раніше ми писали, що МВФ найближчими місяцями направить свою місію в росію.

Україна готується до можливого тиску з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо девальвації гривні та підвищення податків.

Також нагадаємо, що 4 вересня місія МВФ та представники України розпочинають дискусії щодо перегляду програми розширеного фінансування. Наша держава має отримати 1,1 мільярда доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь