Уряд схвалив документ щодо розширення повноважень СБУ

Політика

Служба безпеки України матиме право розробляти та вносити на розгляд президента та Кабінету міністрів проєкти нормативно-правових актів.

Як повідомили у Міністерстві юстиції, Кабмін на своєму засіданні схвалив розроблений відомством проєкт Закону України, що наділяє СБУ відповідними повноваженнями.

Зокрема, передбачається внесення відповідних змін до Закону України «Про Службу безпеки України». Також зміни передбачено до Закону України «Про Кабінет міністрів України», згідно з якими СБУ включається до переліку суб’єктів, що мають право ініціативи у прийнятті актів Кабінету міністрів України, їхньої підготовки та внесення на розгляд уряду.

Зараз Служба безпеки України не має повноважень щодо розробки та внесення на розгляд президента проєктів нормативно-правових актів, зауважили в Мінюсті.

Раніш глава Кабінету міністрів України під час пресконференції у Києві озвучив пріоритетні напрями роботи оновленого уряду.Також ми писали, що Кабмін змінив назви двох міністерств – зокрема, Міністерства культури та Міністерства розвитку громад та територій.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь