Посли ЄС схвалили продовження санкцій проти рф, але є зміни

Політика, Світ

Посли Європейського Союзу дали “зелене світло” на продовження санкцій проти рф. Водночас Брюссель ухвалив рішення виключити із санкційного списку Микиту Мазепіна, колишнього гонщика “Формули-1”, та Віолетту Пригожину, матір засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина.

Про це заявив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у Twitter.

Це рішення стало частиною регулярного перегляду санкцій, який проводиться кожні шість місяців. Під час цієї процедури ЄС виключає зі списку кілька імен, водночас продовжуючи його розширення за рахунок додавання нових осіб та організацій.

Раніше Угорщина наполягала, щоб із санкційного списку було виключено більше осіб, проте інші країни-члени ЄС висловили пропозицію подовжити термін перегляду санкцій із шести до дванадцяти місяців.

Остаточне рішення з цього питання ще мають затвердити на рівні керівництва ЄС.Нещодавно уряд Великої Британії розширив санкційний список щодо росії, додавши 10 нових суден. Крім цього Лондон вніс одну адміністративну поправку в режим санкцій проти Ірану.

Також нагадаємо, що з 12 вересня 2024 року набувають чинності посилені санкції Сполучених Штатів Америки в IT сфері, що забороняють американським компаніям надавати будь-яким юридичним особам у російській федерації послуги з ІТ-консалтингу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь