ЄК працює, щоб збільшити постачання електроенергії в Україну

Політика

Єврокомісія активно працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну, щоб підтримати країну у складний зимовий період.

Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон заявила, що, через постійні атаки росії на енергетичну інфраструктуру, Україна втратила майже половину своїх потужностей з виробництва електроенергії.

Вона підкреслила, що без посилення підтримки українці можуть зіткнутися з серйозними проблемами через холод і відключення електроенергії.

ЄС вже надав значну допомогу, включаючи ремонт енергетичних об’єктів, розподіл генераторів і збільшення імпорту електроенергії з ЄС. Загалом, через Фонд підтримки енергетики України було мобілізовано близько 510 млн євро для ремонту пошкоджених установок та забезпечення резервного електропостачання.

Раніше ми писали, що Україна на сьогоднішній день є найбільш забезпеченою генераторами країною світу. Для купівлі енергообладнання є багато можливостей пільгових кредитів.Також нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що росія вже готує нові масовані ракетні та дронові атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь