Будівництво зелених електростанцій: держава може створити спеціальний фонд підтримки

Політика

В Україні розглядається створення спеціального фонду для підтримки інвестицій у відновлювану енергетику. Ідея полягає в тому, щоб забезпечити стабільну дохідність нових проектів відновлювальної енергетики, що стимулюватиме будівництво зелених електростанцій.

Голова комітету з питань енергетики та житлово-комунального господарства Верховної Ради Андрій Герус повідомив, що фонд буде гарантувати доплату інвесторам у випадку, якщо ціна на електроенергію знизиться нижче певного рівня.

Це дозволить інвесторам чіткіше розуміти бізнес-модель проектів і підвищити шанси на отримання фінансування.

Герус зазначив, що існуючий механізм підтримки через ДП Гарантований покупець не є достатньо ефективним, оскільки має великі борги перед інвесторами. Наразі також ведеться діалог з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для пошуку фінансування на створення цього фонду.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України матиме право розробляти та вносити на розгляд президента та Кабінету міністрів проєкти нормативно-правових актів.Також нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 10 вересня, під час пресконференції у Києві озвучив пріоритетні напрями роботи оновленого уряду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь