Значна кількість європейських заводів легкових авто працювала на пів потужності у 2023 році

Політика, Світ

У 2023 році майже третина заводів легкових автомобілів п’яти найбільших автовиробників Європи — BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault і VW — працювали на менше ніж половину своєї потужності.

Про це повідомляє Bloomberg.

Таке недовантаження заводів створює занепокоєння, що автомобільна промисловість в Європі може зіткнутися із затяжним спадом через відставання від конкурентів. Щорічні продажі в Європі залишаються на 3 мільйони автомобілів менше допандемічного рівня, що призводить до незаповнених заводів і загрози тисячам робочих місць.

Автомобільна промисловість є важливою для економіки ЄС, складаючи понад 7% валового внутрішнього продукту і забезпечуючи понад 13 мільйонів робочих місць. Зниження попиту на електромобілі та посилення конкуренції з боку ключових ринків, таких як США і Китай, змушує виробників шукати способи економії в Європі, щоб залишатися конкурентоспроможними. Наприклад, після того як Tesla Model Y стала найбільш продаваною моделлю в регіоні минулого року, китайські виробники, зокрема BYD Co., активно просуваються на європейському ринку.

Раніше ми писали, що компанія Mercedes-Benz планує відмовитися від заплутаної схеми найменування електромобілів EQ і об’єднати бензинові та електричні версії своїх моделей під однією назвою.Також нагадаємо, що Tesla планує запустити систему повного безпілотного водіння, яку називає технологією Full Self-Driving (FSD), у Китаї та Європі у першому кварталі 2025 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь