В Італії знайшли викрадене фото Черчилля

Політика, Світ

Фотографія Вінстона Черчилля, зроблена в 1941 році, була знайдена в Італії після зникнення з готелю в Оттаві, де її замінили підробкою. Знімок, відомий як «Ревучий лев», зробив Юсуф Карш незабаром після того, як Черчилль виступив з промовою в парламенті Канади під час Другої світової війни.

Про це пише ВВС.

У середу поліція Оттави повідомила, що портрет був виявлений у приватного покупця в Генуї, Італія, який не знав, що фотографія була викрадена. Також було оголошено про арешт чоловіка з міста Повассан, Онтаріо, у зв’язку з крадіжкою та незаконним продажем.

43-річний чоловік, чиє ім’я заборонено до публікації, звинувачується в Канаді у підробці, крадіжці, незаконній торгівлі та пошкодженні майна. Він був заарештований 25 квітня, а наступного дня з’явився в суді Оттави.

На фото прем’єр-міністр позує з краваткою-метеликом і впертим виразом обличчя, що стало символом впертого опору Британії під час Другої світової війни.У серпні 2022 року співробітники готелю в столиці Оттаві виявили, що оригінал, який висів у читальному залі, замінили підробкою.

Поліція Канади каже, що за допомогою підказок громадськості та судово-детективної роботи вони знайшли злочинця. 43-річного чоловіка, який живе за 370 кілометрів на захід від столиці Оттави, заарештували у квітні. Зображення було відстежено в Генуї, Італія.

«Картина була продана через аукціонний дім у Лондоні покупцеві в Італії. Ніхто з них не знав, що його вкрали», — кажуть у поліції.

«Ми надзвичайно раді, що культовий портрет повернувся у свій законний будинок у Fairmont Chateau Laurier. Цей портрет – не лише незамінний витвір мистецтва, а й важлива частина історії готелю», — каже менеджер готелю Женев’єв Дюма.

Наприкінці цього місяця канадські слідчі поїдуть до Риму для участі в церемонії, на якій покупець офіційно поверне мистецький твір.

«Після передачі у власність поліції Оттави портрет буде готовий до останнього кроку своєї подорожі додому в Fairmont Château Laurier, де він знову буде виставлений як видатний історичний портрет», — заявили в поліції.

Залишити відповідь