Блінкен заявив про значне зростання оборонно-промислової бази України

Політика, Світ

Комплекс оборонного виробництва в Україні розширився за останні роки приблизно в шість разів, що стало можливим, головним чином, завдяки інвестиціям ззовні.

Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу під час пресконференції в Києві, передає «Укрінформ».

«Оборонно-промислова база України зросла вшестеро за останні пару років. Це результат колосальних інвестицій, які були зроблені багатьма із нас»,- підкреслив Блінкен.

Він підкреслив, що це працює на довгострокові інтереси України, що є дуже важливим, оскільки «одним із показників успіху України є здатність міцно стояти на власних ногах, у військовому, а також економічному, демократичному та військовому плані».

Блінкен зазначив, що інвестиції в оборонно-промислову базу «є найкращим способом гарантувати, що агресія рф не повториться, і що Україна матиме можливості стримувати агресію, а в разі потреби, й захистися від неї».У цьому зв’язку він висловив переконання, що компанії в усьому світі бачать Україну як «дуже привабливе місце для інвестицій, навіть попри продовження агресії».

Держсекретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у Києві, обговорив із українськими офіційними особами ситуацію на фронті та питання, пов’язані з далекобійними системами озброєнь.

Раніше ми писали, що президент США Джо Байден зустрінеться з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у п’ятницю, 13 вересня, для обговорення питання щодо надання Україні дозволу на удари по військових цілях вглибині росії.

Також нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосили про спільний візит до України, демонструючи солідарність із Києвом на тлі російської агресії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь