Навіть якщо відновлять генерацію, світло українцям при холодній температурі вимикатимуть – Кудрицький

Політика

Колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю ЕП заявив, що взимку можливі відключення електроенергії, навіть якщо всі плани з відновлення об’єктів генерації будуть реалізовані.

За його словами, уникнути відключень можна лише за сприятливої погоди (температури вище 0°C) та за відсутності нових обстрілів енергетичних об’єктів з боку росії, проте це малоймовірний сценарій.

Він уточнив, що відключення можуть початися в грудні, коли настануть холодні дні. Критичним фактором для введення обмежень споживання буде низька температура, яка значно підвищить попит на електроенергію. Якщо температура опуститься до -10°C, покрити дефіцит електроенергії стане складним завданням.

Раніше ми писали, що сьогодні неможливо сказати, скільки годин не буде світла в українців взимку і чи будуть відключення. Росіяни мають свої терористичні плани – знищення енергетичної інфраструктури, та Україна до цього готується.

Також нагадаємо, що до кінця 2024 року, за планом президента Володимира Зеленського, планується побудувати додатковий 1 гігават генерації електроенергії.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь