Індивідуальні санкції проти рф знову продовжили

Політика, Світ

Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти осіб, відповідальних за підрив суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців — до 15 березня 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Санкції включають заборону на поїздки, заморожування активів і заборону на надання фінансових ресурсів понад 2200 фізичним і юридичним особам, які пов’язані з агресією росії проти України. Під час перегляду санкційного списку з нього було виключено сім осіб, серед яких п’ятеро померли.

ЄС розширив санкції проти Росії після початку війни 24 лютого 2022 року, з метою послаблення російської економіки і обмеження її військових можливостей. Європейська рада також наголосила на готовності посилювати санкції та запобігати їхньому обходу, зберігаючи незмінну підтримку України.

Раніше ми писали, що Суд Євросоюзу відхилив колективний позов російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена і Германа Хана, які вимагали зняти з них санкції ЄСТакож нагадаємо, що посли Європейського Союзу дали зелене світло на продовження санкцій проти рф. Водночас Брюссель ухвалив рішення виключити із санкційного списку Микиту Мазепіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь