росія вдарила по машинах Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині

Політика

Російські військові здійснили обстріл автомобілів гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Донецькій області, в результаті чого загинули троє українських працівників цієї організації.

Про це повідомили уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, президент Володимир Зеленський та Донецька обласна прокуратура.

Президент Зеленський підтвердив, що обстріл спричинив загибель трьох людей і поранення ще двох. Лубінець розкритикував мовчання МКЧХ щодо інциденту і закликав організацію публічно визнати порушення Росією Женевських конвенцій. Він підкреслив, що мовчання міжнародних гуманітарних організацій лише прикриває злочинну політику росії.

Зеленський наголосив на необхідності жорсткої та принципової реакції світової спільноти, зазначивши, що росія продовжує нести зло, а Україна захищає життя.

Раніше ми писали, що на Донеччині росіяни обстріляли евакуаційну групу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волноваському районі. Внаслідок атаки двоє рятувальників дістали поранення.Також нагадаємо, що 10 вересня вдень російська армія здійснила атаку на село Гнатівка в Донеччині. Внаслідок обстрілу загинув чоловік, його дружина отримала поранення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь