Червоний Хрест засудив обстріл росіянами вантажівки з гумдопомогою у Донецькій області

Політика, Світ

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) рішуче засудив обстріл росіянами вантажівки гуманітарної місії у Донецькій області 12 вересня. Внаслідок атаки загинули троє співробітників МКЧХ, ще двоє отримали поранення.

Президент МКЧХ Мір’яна Сполярич висловила своє обурення атакою на гуманітарний персонал, зазначивши: «Нерозумно, щоб обстріл потрапив на місце роздачі допомоги. Сьогодні наші серця розбиті, коли ми оплакуємо втрату наших колег і дбаємо про поранених».

Згідно з інформацією МКЧХ, команда організації готувалася до роздачі деревних та вугільних брикетів у селі Віролюбівка для допомоги вразливим домогосподарствам у підготовці до зими, коли їхня вантажівка була атакована.

МКЧХ підкреслив, що їхні автомобілі були чітко позначені емблемою Червоного Хреста і що загибель співробітників сталася на фоні зростання кількості атак на гуманітарні організації по всьому світу за останні два роки.

Червоний Хрест закликав до поваги міжнародного гуманітарного права і вжиття всіх можливих запобіжних заходів, щоб забезпечити, що гуманітарні працівники не стають об’єктами бойових дій і не потрапляють у зону конфлікту.Раніше ми писали, що на Донеччині росіяни обстріляли евакуаційну групу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волноваському районі. Внаслідок атаки двоє рятувальників дістали поранення.

Також нагадаємо, що російські військові здійснили обстріл автомобілів гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Донецькій області, в результаті чого загинули троє українських працівників цієї організації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь