Розслідування щодо заступника генпрокурора Вербицького засекречено – UA.News

Політика

Офіс генерального прокурора засекретив дані щодо внутрішнього розслідування проти колишнього заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького. Це випливає з відповіді на журналістський запит інформаційного агентства UA.News.

Такі свої дії Офіс генерального прокурора пояснює шкодою від оприлюднення запитуваної інформації, яка, на думку прокуратури, переважає суспільний інтерес.

При цьому, за даними ЗМІ, Вербицький досі перебуває на своїй посаді прокурора та не звільнений з Офісу генерального прокурора. З незрозумілих причин йому з початку розслідування була надана відпустка строком на три місяці з 02.07.2024 до 05.10.2024.

Нагадаємо, раніше керівник САП Олександр Клименко під час брифінгу повідомляв про бажання домогтися кримінальної відповідальності для Дмитра Вербицького, якого підозрюють у незаконному збагаченні.Журналісти з’ясували, що Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який його племінник придбав за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що відповідно до ринкових цін є заниженою у 6 разів вартістю. Дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна (нового Porsche і триповерхового котеджу в тому ж «Конику») на суму 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Інформаційне агентство UA.News отримало інформацію про результати незалежної експертизи вартості бізнес-центру в Одесі, який перебуває у власності колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького. Експертиза була здійснена шляхом порівняльного аналізу. Вона встановила, що вартість обʼєкта може складати 20 млн 586 тис. гривень.

Напочатку липня Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення у діях колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького. Нові докази свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь