Окупанти намагаються зайняти сіру зону на островах та гирлі Дніпра

Політика

На Придніпровському напрямку більшість штурмів російських військ тривають, проте українські сили успішно утримують позиції на лівому березі Дніпра.

Про це повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

На момент 16:00 сьогоднішнього дня відзначено два штурми з боку росіян, у порівнянні з сімома минулого дня та близько 60 за останній тиждень. Лиховій підкреслив, що це свідчить про різке загострення ситуації в порівнянні з попереднім періодом відносного затишшя.

«Противник концентрує значні зусилля на спробах зайняти сіру зону на островах та у місцевостях, які порізані протоками та гирлами Дніпра на лівому березі. Там бойові дії ускладнені логістичними потребами, що вимагають використання човнів та гідроциклів», – зазначив Лиховій.

Він також відзначив, що російські плавзасоби щоденно знищуються українськими силами, і противник зазнає значних втрат.«Нашим підрозділам вдалося утримувати позиції на лівому березі Дніпра. Це не тільки Кринки, але й близько семи локацій, починаючи від гирла Дніпра і далі на схід від Кринок», – додав він.

Раніше ми писали, що під час бойових дій російські окупанти перебили водопостачання до Покровська. Наразі відновити його роботу неможливо.

Також нагадаємо, що в ніч на четвер 12 вересня російські окупанти випустили по Україні 69 засобів повітряного нападу, ППО України знищила 44 ударних БпЛА, три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, ще чотири –локаційно втрачені.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь