ЄС вивів з-під санкцій кількох скандальних російських персон

Політика, Світ

Європейський Союз зняв санкції з матері засновника «ПВК Вагнер» Віолетти Пригожиної та сина білорусько-російського олігарха Микити Мазепіна.

Про це йдеться у відповідному повідомленні в офіційному журналі ЄС.

Віолетта Пригожина потрапила під санкції Євросоюзу наприкінці лютого 2022 року за те, що володіла компанією «Конкорд Менеджмент і Консалтинг». Та, своєю чергою,  належала групі компаній «Конкорд», заснованій її сином Євгенієм Пригожиним (нині покійним).

Микита Мазепін, колишній гонщик «Формули-1», був під санкціями через зв’язки з власним батьком Дмитром Мазепіним. У Раді ЄС мали підстави вважати, що Мазепін-старший був основним спонсором сина в команді Нааs «Формули-1», і, до того ж, він працює в секторах економіки, які забезпечують грошима агресивний кремлівський режим.

Днями, 11 вересня, ми якраз писали про те, що посли ЄС дали «зелене світло» на продовження санкцій проти рф, але водночас Брюссель ухвалив рішення виключити із санкційного списку Микиту Мазепіна та Віолетту Пригожину.Нагадаємо, що напередодні, 12 вересня, набули чинності посилені санкції США щодо IT-сфери, які стосуються і держави-агресора.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь