У Мінекології пояснили, за який час відновляться екосистеми річок Сейм та Десна

Політика

Зараз у річці Сейм мор риби не фіксується. У Десні забруднення пройшло 242 км та сповільнилося, фіксується точково та має неоднорідний характер. На Чернігівщині працюють три аераційні установки.

Встановлюються додаткові системи аерації в Київській області, повідомили в Міністерстві захисту довкілля.

«За допомогою супутникових знімків було оцінено обсяг забрудненої води, яка потрапила у річку Сейм із цукрового заводу в Курської області – це майже 5600 тонн», — за словами директора Інституту гідробіології НАН України Сергія Афанасьєва.

«Екосистеми річок Сейм та Десна можуть відновитися за 2-3 роки», — за словами директора Інституту гідробіології НАН України Сергія Афанасьєва.

За прогнозами Укргідрометцентру, забруднена вода може досягнути Київщини 14-16 вересня.«У випадку погіршення показників якості води у Десні, буде впроваджено технологію посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля, який ефективно усуває органічні забруднення та неприємні запахи», – наголосив Генеральний директор ПрАТ «Київводоканал» Олег Лисюк.

Наразі вода у столиці відповідає всім нормам, про це повідомляє головний санітарний лікар Києва, керівник Київського міського Центру контролю та профілактики хвороб Сергій Чумак.

Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь