Ексначальника Чернівецької митниці судитимуть у справі на 290 млн грн

Політика

НАБУ і САП завершили розслідування масштабної корупційної схеми мінімізації митних платежів на пості «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці, збитки від якої для держави оцінюються у 290 млн грн.

Про це повідомила пресслужба бюро.

Схема полягала у маскуванні дорогого імпорту з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари) так званими дешевими товарами прикриття (тканина, ДСП, цегла) або оформленні транспорту як порожнього.

Загалом у цій справі про підозру повідомили трьом чинним та колишнім службовцям Чернівецької митниці, зокрема її ексначальнику, та вісьмом фізичним особам.

Схема діяла у 2017-2019 роках. Тоді начальником митниці був колишній депутат Чернівецької обласної ради Микола Салагор.Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від податків), ч. 4 ст. 345-1 (погроза журналісту), ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди), ч. 4 ст. 369 (надання неправомірної вигоди) КК України.

У НАБУ зазначили, що отримання доказів і встановлення збитків у справі стало можливим завдяки співпраці із компетентними органами Туреччини, Болгарії, Румунії, Чехії та Словаччини.

Нагадаємо, що у Львові інспектор митниці організував схему для виїзду військовозобов’язаних за кордон. За ці послуги брав від 10 до 13 тисяч доларів.

Вже кілька місяців на ринку нелегального палива з’явилася нова пропозиція – продаж палива (в більшості випадків дизель) з портів Одеської області.

Колишню заступницю голови Волинської обласної військової адміністрації та її спільників викрито на незаконному переправлені військовозобов’язаних через кордон. Загалом вони допомогли понад сотні ухилянтів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь