Фінляндія передає Україні новий потужний пакет військової допомоги

Політика, Світ

Президент Фінляндії Александр Стубб ухвалив рішення про постачання додаткового оборонного обладнання Україні за пропозицією уряду. Це вже 25-те постачання військової техніки від Гельсінкі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Фінляндії.

Вартість нової партії оцінюють приблизно в 118 мільйонів євро, а загальна сума військової допомоги, наданої Фінляндією від початку війни, сягнула 2,3 мільярда євро.

«Військова ситуація в Україні залишається серйозною. Фінляндія, як і обіцяла, продовжить надавати матеріальну допомогу. Наше послання партнерам – не здаватися», – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен.Подробиць про зміст, терміни і способи доставки допомоги не розкривають із міркувань безпеки.

Нагадаємо, що 6 вересня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який складе 250 мільйонів доларів.

Раніше ми писали, що падіння українського F-16 викликало сумніви у західних союзників України щодо доцільності швидкої підготовки пілотів для цих винищувачів.

Також нагадаємо, що група українських пілотів прибула до Канади. Там вони проходитимуть підвищення кваліфікації для польотів на F-16.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь