Нідерланди передали Україні радар для Patriot і відправлять три установки

Політика, Світ

Нідерланди передали Україні радар для зенітно-ракетного комплексу Patriot. Країна незабаром відправить три пускові установки.

Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс, якого цитує De Gelderlander.

Він повідомив, що Нідерланди нещодавно надіслали Україні радар для Patriot і що незабаром будуть передані три пускові установки.

Міністр уточнив, що інші країни все ще шукають інші компоненти для передачі повної системи.«Ми все ще працюємо над цим», — сказав Брекелманс, додавши, що йдуть переговори з кількома партнерами.

У Нідерландах зазначили, що Міноборони було нещодавно поінформоване, що союзник не виконуватиме вищезазначене зобов’язання. Яка країна відмовилася від зобов’язань — не вказується.

Нагадаємо, що президент Фінляндії Александр Стубб ухвалив рішення про постачання додаткового оборонного обладнання Україні за пропозицією уряду. Це вже 25-те постачання військової техніки від Гельсінкі.

Раніше ми писали, що падіння українського F-16 викликало сумніви у західних союзників України щодо доцільності швидкої підготовки пілотів для цих винищувачів.

Також нагадаємо, що група українських пілотів прибула до Канади. Там вони проходитимуть підвищення кваліфікації для польотів на F-16.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь