«Поки лише Білорусь збиває шахеди»: Зеленський розкритикував союзників

Політика

Президент України Володимир Зеленський під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії висловив критику щодо нерішучості західних партнерів у протидії російським та іранським безпілотникам і ракетам, які використовуються у війні проти України.

Він зазначив, що хоча союзники вже мають досвід збивання іранських ракет і дронів у Близькому Сході, вони не ухвалили подібних заходів для спільного збиття російських ракет та іранських Шахедів в небі України.

Зеленський також звернув увагу на те, що західні партнери уникають конкретних заяв щодо цього питання і бояться навіть визнати, що працюють над вирішенням цієї проблеми.

Він згадав випадок із Білоруссю, яка збила російські Шахеди, і назвав це принизливим для сильного демократичного світу, підкреслюючи, що від західних союзників очікуються активніші дії.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські військові намагаються повернути під свій контроль території Курської області, однак серйозних успіхів у них поки не спостерігається.Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував зустріч із главою США Джо Байденом. Вони обговорять мирний план України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь