Майже 35% всіх «шахедів» Україна збиває з ПЗРК

Політика

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна змогла збивати 35% усіх російських дронів Шахед за допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК).

Зеленський уточнив, що цей показник є результатом аналітики, побудованої на цифровій платформі, яка відслідковує ефективність українських систем протиповітряної оборони.

Водночас, президент відзначив, що Україні бракує артилерії та FPV-дронів, які необхідні для ефективної боротьби. Незважаючи на розвиток власного виробництва боєприпасів, Україна все ще залежить від імпорту і допомоги партнерів. Він також зауважив, що, хоча в Україні є системи ППО Patriot, їх недостатньо, і попри позитивні моменти, реальна ситуація залишає бажати кращого.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський заявив, що операція ЗСУ у Курській області має помітний вплив на ситуацію на фронті в Україні.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії висловив критику щодо нерішучості західних партнерів у протидії російським та іранським безпілотникам і ракетам, які використовуються у війні проти України.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь