Випробування в польових умовах: в Україні їде на фронт експериментальна гаубиця 2-CT Hawkeye

Війна

Випробування в польових умовах: в Україні їде на фронт експериментальна гаубиця 2-CT Hawkeye

Українські військові вже використовують американську експериментальну артилерійську установку 2-CT Hawkeye. Фото артилерійської установки оприлюднила компанія AM General.

На озброєнні українських військових вперше була помічена американська самохідна 105-мм гаубиця Hawkeye, про передачу тестового зразка якої раніше повідомляли.

Артилерійську систему американська компанія AM General передала ще в квітні цього року, однак фактичне підтвердження цього з’явилося лише зараз.

Керівник розробки Майк Еванс зазначав, що для підготовки екіпажу артилерійської системи знадобилося два тижні.

«Нещодавно ми поставили 105-мм систему в Україну. Ми відправили її у квітні. Цій системі судилося стати однією з перших бойових систем зі зниженою віддачею. Вона вирушає у бій для випробувань із реальними цілями», – розповів Майк Еванс.

Hawkeye розроблена компаніями AM General і Mandus Group у 2019 році. Вона є легкою 105-мм гаубицею М20 на шасі позашляховика HMMWV M1152.

Установка оснащена системою м’якого відкату Soft Recoil, яка дає можливість знизити навантаження і масу стабілізувальних конструкцій на 50% порівняно зі звичайними системами.

Легка САУ має високу мобільність, широку можливість переміщення транспортною авіацією та гелікоптерами, зокрема транспортування на стропах та десантування парашутним способом.

Стійкість платформи забезпечують чотири гідравлічні стабілізатори. Відбувається наведення по горизонталі 180˚ (за потреби 360˚), по вертикалі від –5 до +72 градусів.

Обслуга складається з чотирьох осіб, але за потреби вести вогонь можуть і дві людини.

Дальність стрільби стандартними боєприпасами – 11,6 км, активно-реактивними – 19,5 км. Максимальна скорострільність гармати – вісім пострілів за хвилину протягом трьох хвилин, звичайна – три постріли за хвилину. Для стрільби може використовуватися вся номенклатура 105-мм боєприпасів американської армії.

Маса самохідної артилерійської установки не перевищує 4,4 тонни. Довжина близько 5 метрів, ширина – 2,4 метри, висота в похідному положенні – 2,3 метри. Максимальна швидкість становить до 100 км/год, запас ходу по шосе – 400 км.

На жаль підтвердився невтішний діагноз Алли , тому ми насолоджуємося кожною миттю – Галкін
Журналіст Олег Перанов поділився подробицями ексклюзивною інформацією, яку йому повідала Примадонна кілька років тому

Туї біля будинку: чому не варто їх садити, та чим саме вони можуть зашкодити
Туї біля будинку: чому не варто їх садити, та чим саме вони можуть зашкодити

“Який сенс далі жити: 45 хвилин тому згасла свічечка…”: п0мер учень перաого класу, батьки не знаходять собі місця
Сумна звістка постукала в наші серця. Згасла життєва свічечка Васютинського Дмитрика, учня 1- Б класу. Біль і смуток від невимовної втрати. Його вже ніколи не буде серед нас…

Залишити відповідь